geluidsoverlast01

Aangepakt door uw Binnenhuisadviseur

Niets is zó vervelend als voortdurend het idee te hebben dat u in een parkeergarage woont. Waar alles hol klinkt en weergalmt, elke voetstap weerkaatst en u elkaar nauwelijks kunt verstaan. Een goede akoestiek in huis is daarom belangrijker dan u denkt. Om u echt thuis te voelen. Laat óns u adviseren over geluid!

Zeker in een modern interieur en huis – waarin vaak harde, stoere en strakke materialen worden gebruikt en de verdere inrichting nogal minimalistisch is – doen dikke gordijnen goed werk. Omdat ze niet alleen warmte uitstralen en goed isoleren, maar ook veel geluid opvangen. Wat extra nodig is als u kiest voor een harde, vlakke vloer…

geluidsoverlast02Welteverstaan

Tips voor wie horen wil! Nagalm is voor iederéén hinderlijk. Maar zeker voor die steeds grotere groep mensen die kampt met
gehoorproblemen. Hou er rekening mee bij de inrichting!

Absorberende lagen! Denk aan geluidabsorberende materialen. Hoogpolig tapijt, dikke overgordijnen (van velours bijvoorbeeld) of een dubbele laag: het scheelt aanzienlijk!

(Luister)rijk gemeubileerd! Stoffen meubels, forse planten en schilderijen: ze verminderen de weerkaatsing en dus de galm.
Trouwens, een karpet op uw harde vloer natuurlijk óók!

De indeling! Roomdividers of haaks op de muur geplaatste boekenkasten delen een ruimte met lange, rechte wanden op in hoekjes en kleinere ruimtes, waardoor het geluid haast letterlijk binnen de perken blijft!

geluidsoverlast03Elke vloer zijn eigen akoestiek

Vinyl Een vloer van vinyl
veert enigszins. Waardoor bijvoorbeeld uw voetstappen minder hard weerklinken dan op een houten vloer.

Tapijt Lekker languit naar uw favoriete artiest luisteren? Dat kan op tapijt. De
voordelen zijn duidelijk:
lekker zacht, lekker warm
en geen nagalm!

Karpetten Karpetten zijn ideaal op harde, vlakke
vloeren, zoals op parket of laminaat, omdat ze uitstekend geluid absorberen. Zacht voor uw voeten en zacht voor uw oren, dus!

Laminaat Met een geluiddempende ondervloer vermindert u het geluid op deze harde vlakke vloer.

geluidsoverlast04Wat kunt u doen?

Paneelgordijnen: Door met paneelgordijnen van Japans rijstpapier het eetgedeelte van de zitkamer te scheiden, is er een aparte plek om uitgebreid met vrienden te tafelen en met de kinderen te ontbijten. Het voelt intiemer en het scheelt ook qua verstaanbaarheid. Als ze tenminste niet met volle mond praten!

Karpetten: In een hoogpolig karpet wordt het geluid vakkundig gesmoord. Maar weet u dat ook een kleed op een strategisch gekozen plek aan de muur ongehoord mooi én ideaal voor de akoestiek kan zijn?

geluidsoverlast05Trappen: Mooi, zo’n open trap waarvan de treden van tapijt zijn voorzien. In een sprekende kleur die zich ook in het bovenhuis op de vloer voortzet. Trappen zijn dankbare, maar niet altijd makkelijke objecten om te bekleden. Daar komt namelijk heel wat vakmanschap en traptechniek bij kijken. Maar het resultaat springt altijd in het oog en ligt een stuk beter in het gehoor.

Laminaat: Een laminaatvloer kan een uitstekende keuze zijn. Vanwege de natuurlijke, warme uitstraling die hout nu eenmaal heeft. Laminaatvloeren van ons huismerk NL Label zijn bijzonder slijt- en krasvast, makkelijk te reinigen, prettig geprijsd en in sommige gevallen goed meeneembaar, mocht u nog eens gaan verhuizen. En met het geluid valt het allemaal reuze mee!

  • over geluid gesproken: hinderlijk gekraak hoeft u van een door ons gelegde laminaatvloer niet te verwachten;
  • laminaat vraagt om een geluidreducerende ondervloer, deze dempt het geluid met vaak 10dB;
  • het geldt voor alle vlakke voeren: een warm karpet staat er prachtig op, voelt extra lekker aan en vangt heel wat geluid op.